EN / DE / SV /
Login
Tillbaka

Vad äter man på Polar

Snåla inte med kalorierna

När det är kallt bränner din kropp massor av kalorier för att försöka hålla dig varm. Så på ett äventyr som Fjällräven Polar behöver ditt intag vara på mellan 3 500 och 6 000 kalorier per dag.

 

Vi kommer att förse dig med mat för din resa, men ett litet tips är att ta med något eget att krydda med. Du kan till och med ta med en bit parmesanost, och kanske jordnötssmör eller Nutella för att öka kalorierna – dessutom smakar det ju gott!

Ta inte ut mat ur din ryggsäck bara för att spara vikt. Du kommer att ångra det. Och starta inte en bantningskur inför strandsäsongen innan du är med i Polar. Du kommer att uppskatta det där lilla extra när det är 10 minusgrader.

Det söta hjälper kroppen att absorbera vätskan
och förser din hjärna med energi.
Drick ordentligt

Vad du dricker är precis lika viktigt som vad du äter. Din kropp behöver mycket vatten när du är aktiv, även på vintern. Vi rekommenderar att du dricker fyra till fem liter vätska varje dag, gärna uppdelat på 150-200 milliliter ungefär var tjugonde minut. Du kan även lägga till lite extra vatten i din mat.

 

Se även till att få i dig varma och söta drycker. De inte bara värmer dig. Det söta hjälper kroppen att absorbera vätskan och förser din hjärna med energi.

 

Undvik däremot att släcka törsten genom att äta snö. Det gör dig bara frusen.

Fler Artiklar Fler Artiklar
Dela artikel:

By using this website, you agree to our data protection policy and cookie policy. Please read our data protection statement for more information.