EN / DE / SV /
Login

Om Polar

Hur allt startade

Fröet till Fjällräven Polar såddes i början av 1990-talet när Fjällrävens grundare Åke Nordin träffade Kenth Fjellborg, en av Sveriges ledande slädhundsförare.

 

Kenth hade deltagit i världens mest utmanande draghundstävling, Iditarod, genom Alaskas tuffa vildmark. Och det inspirerade Åke. De ville skapa en svensk motsvarighet, men inte för experter som Kenth – utan för vanligt folk. Några år senare, 1997, när alla detaljer var på plats, var det dags för den första upplagan av Fjällräven Polar i norra Skandinavien.

Evenemanget blev en succé. Mycket tack vare inställningen hos de första deltagarna. De visade att kämparglöd och vilja tillsammans med råd och vägledning från experter, gjorde att vem som helst kunde anta utmaningen med Fjällräven Polar.

Testing the limits of everyday adventurers

Genom åren har deltagarna mött allt ifrån hårda stormar och temperaturer på 30 minusgrader, till soldränkta vinterlandskap med krispigt vit snö. För några utvalda personer blir Fjällräven Polar en möjlighet att testa sina gränser i ett av livets största äventyr.

Ett sätt att testa vår utrustning

För oss är det en fantastisk möjlighet att testa våra kläder, tält och annan utrustning i den miljö de är skapta för: vinter och vildmark i norra Skandinavien.

Hur kroppen
klarar kylan

Utforska
vår rutt

By using this website, you agree to our data protection policy and cookie policy. Please read our data protection statement for more information.